Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου – Εκλογική Διακήρυξη

Posted: Μαρτίου 27, 2014 in Από αλλού, Δημοτικές εκλογές
Ετικέτες:

Η διακήρυξη αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα στο σχήμα πριν από ένα μήνα αλλά αναρτήθηκε χθες.

Αυτό που πρέπει να σχολιάσουμε είναι πως τόσο το Κσπ όσο και η Λαική Συσπείρωση πρώτα συμφωνούν στη διακήρυξη, δηλ το πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθούν και μετά συγκροτούν ψηφοδέλτιο πάνω στις κοινές θέσεις που συνομολογούν και δεσμεύονται να τηρήσουν και να παλέψουν. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τους υποψηφίους του αστισμού και με το ΜΑΖΙ.

Η διαφορά αυτή δεν είναι λεπτομέρεια. Είναι ουσίας. Γιατί για τους αριστερούς δηλαδή τους ανιδιοτελείς αγωνιστές συγκολλητική ουσία είναι η κοινή υπόθεση που καλούνται να υπηρετήσουν από οποιαδήποτε θέση. Παλαιοκομουνιστικά ίσως για κάποιους, αλλά τι να κάνουμε αυτό είναι το αξιακό φορτίο της αριστεράς.

 

Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου

για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνιο, χρέος, Καλλικράτη και ευρωμονοδρόμους

Δημοτικές εκλογές στην εποχή των μνημονίων…
Μας έτυχε να ζήσουμε σε μία δύσκολη εποχή. Η κρίση του καπιταλισμού στην Ελλάδα και διεθνώς συνεχίζεται και το success story αποδεικνύεται παραμύθι σε μία Ελλάδα με 27% ανεργία, ύφεση, λιτότητα και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η δικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει τα μνημόνια ακολουθώντας ό,τι επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν έχει στόχο την αποπληρωμή του χρέους, αλλά την αύξηση των κερδών και την εξυπηρέτηση ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Νέο μνημόνιο και μέτρα έρχονται και ο αντιλαϊκός κατήφορος αυτής της πολιτικής δεν θα τελειώσει αν δεν τον ανατρέψουμε εμείς, η κοινωνική πλειοψηφία που χτυπιέται, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός.

Την ίδια στιγμή οι λαοί όλου του κόσμου αντιστέκονται, μαζί και ο δικός μας. Ξεσηκωθήκαμε απέναντι σε μνημόνια και την πολιτική της Τρόϊκας, της κυβέρνησης, της Ευρ.Ένωσης και του ΔΝΤ. Στις απεργίες, στις πορείες, στις καταλήψεις, στις πλατείες, στη Χαλυβουργία, στη ΒΙΟ.ΜΕ., στην ΕΡΤ, ενάντια στο τέρας του φασισμού-ναζισμού μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Οι δυνάστες μας όμως βρίσκονται ακόμα σε θέση ισχύος. Το δίλημμα για τον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς, για τους νέους που ανησυχούν για το μέλλον τους είναι σαφές: ή ο αντίπαλος θα επιτύχει μία νίκη που θα ισοπεδώσει τις μεταπολεμικές εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις ή το λαϊκό κίνημα θα επιβάλλει έναν άλλο δρόμο για την κοινωνία με όρους διαρκούς αγώνα και ρήξης, το δρόμο της ριζικής ανατροπής της πολιτικής του κεφαλαίου.

Διαβάστε την ολόκληρη εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s