Αποφάσεις ΔΣ Δήμου Αθηναίων στην κατεύθυνση υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Posted: Απρίλιος 4, 2014 in Δικά μας
Ετικέτες:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Σεβαστοπούλου 30 Αθήνα 11524, τηλ. 6944914529, 6972408401

Αθήνα 30-3-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στη συνεδρίασή του στις 6-3-2014 πήρε σημαντικές αποφάσεις (σχεδόν όλες ομόφωνες), στην κατεύθυνση υλο-ποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Συγκεκριμένα οι κυριότερες αποφάσεις, συνοπτικά, είναι οι εξής:

ŸΆμεση έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης και ανάθεση της «πολεοδο-μικής μελέτης επέκτασης- αναθεώρησης» της Ζώνης Ελεγχόμενης Ανάπτυξης (ΖΕΑ).

ŸΑποτροπή των προσπαθειών της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για τροποποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος 187/Δ/11.

ŸΟλοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου διαχείρισης για την υλοποίηση, τον Ÿέλεγχο της λειτουργίας και της συντήρησης του Πάρκου. Άμεση σύσταση Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης.

ŸΆμεση κατάργηση του υφιστάμενου άτυπου δικτύου στρατιωτικών δρό-μων, με απαγόρευση κάθε διαμπερούς κίνησης οχημάτων στον πυρήνα του Πάρκου.

ŸΕπίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος με ολοκλήρωση της παραχώρη-σης των εκτάσεων που προβλέπει ο Ν.732/77.

ŸΆμεση παραχώρηση στο Δήμο Αθηναίων του κοινόχρηστου χώρου που πε-ριβάλλει το κτίριο της «Σχολής Χωροφυλακής» και αξιοποίηση των γηπέδων από ερασιτεχνικά σωματεία.

ŸΠαραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων (γηπέδου) εντός του νοσο-κομείου «Σωτηρία» και του αδόμητου χώρου, που το περιβάλλει, στον Δήμο Αθηναίων. Χρήση του γηπέδου και από ερασιτεχνικά σωματεία της Αθήνας.

ŸΈναρξη διαδικασιών εκκαθάρισης και στη συνέχεια ρυμοτόμησης των εκτάσεων παρακείμενων στην οδό Τρικάλων.

ŸΆμεση αξιοποίηση του φυτωρίου του Δήμου Αθηναίων και του αναξιοποί-ητου χώρου που βρίσκεται πίσω από αυτό.

ŸΧωροθέτηση και κατασκευή Μονάδας Διαχείρισης Φυτικών Υπολειμμάτων που προκύπτουν από τις εργασίες της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων .

ŸΆμεση απομάκρυνση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) από το Πάρκο.

ŸΑπόρριψη της δημιουργίας, του προτεινόμενου από το Σχέδιο Γενικής Διά-ταξης (ΣΓΔ), υπόγειου χώρου στάθμευσης, στο κέντρο του πυρήνα του Πάρκου.

ŸΜη εφαρμογή της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) που επέτρεπε επέκταση χρήσεων (ανοιχτό θέ-ατρο 1000 θέσεων κλπ.) στον περιβάλλοντα χώρο του Μπάντμιντον.

ŸΤο Δημοτικό Συμβούλιο δε συμφωνεί με τη συνέχιση της ύπαρξης του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή.

ŸΣύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα αναλάβει σε συνεργασία με τις αρ-μόδιες υπηρεσίες του Δήμου και την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Γουδή, την προώθηση και υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων κατοίκων και κοινωνικών φορέων, στους οποίους η Επιτροπή μας πρωτοστάτησε. Όμως δεν πρέπει να επικρατήσει κλίμα επανάπαυσης.

Γνωρίζουμε ότι είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε και ότι οι δυσκολίες, που κύρια προέρχονται από την κυβερνητική πολιτική είναι μεγάλες.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει υποχρέωση τώρα να υλοποιήσει τις αποφάσεις του. Να προβούν οι υπηρεσίες του στις ενέργειες, σχετικά με το Μπάτμιντον, οι οποίες επιβάλλονται μετά την απόφαση 1970/2012 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και κινητοποίηση πολιτών και κοινωνικών φορέων, για να γίνει πραγματικότητα το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Η Γραμματεία της Επιτροπής

 

zografoubloging: να ταν οι εκλογές κάθε χρόνο

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s