Δήλωση παραίτησης της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Posted: Απρίλιος 10, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες:

αυτά για όσους νομίζουν ότι όσοι αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου το κάνουν εκ του ασφαλώς και για την θεσούλα τους. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλότροια και καλό είναι τέτοιες κινήσεις που έχουν γενικευτεί στο χώρο της εκπαίδευσης να τους τις τρίβουμε στη μούρη.

 

Ανακοίνωση του ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για την παραίτηση διευθύντριας – μέλους του Συλλόγου μας

Η διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Φωτεινή Γράψα, μέλος του Συλλόγου μας, με επιστολή της προς το ΔΣ του Συλλόγου, μας ενημερώνει ότι προχώρησε σε αίτηση παραίτησης από τη θέση της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

Η Φωτεινή, για χρόνια μέλος του ΔΣ, από τη θέση του ειδικού γραμματέα, με αυτή της την πράξη, καταθέτει τη δική της συμβολή στο μεγάλο αγώνα που δίνει η ζωντανή εκπαίδευση για την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν να επιβάλλουν τον ανταγωνισμό, το φόβο και τις απειλές ως εργαλεία για την υποταγή των εκπαιδευτικών. Με αιχμή την αξιολόγηση, σχεδιάζουν και προωθούν τις νέες δεξαμενές διαθεσιμότητας, τους αυριανούς απολυμένους, το σχολείο της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, με όπλα μας την κιμωλία, τη φωνή μας, τις συλλογικότητές μας και την πίστη για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό, σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Σε αυτό το δίκαιο αγώνα θα βγούμε νικητές.

 

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ

 

 

 

 Δήλωση παραίτησης της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

 

Προς τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ

Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα  7-4-2014 κατέθεσα στην υπηρεσία αίτηση παραίτησης από τη θέση της διευθύντριας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες επιμένω και συνεχίζω να αγωνίζομαι με αξιοπρέπεια για ένα δημόσιο σχολείο, δημοκρατικό, όπου η αξιολόγηση – χειραγώγηση, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση, οι διαθεσιμότητες και οι πρακτικές «εντέλεσθε» δεν θα έχουν καμιά θέση.

 

Φωτεινή Γράψα

Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

 

Σχόλια
  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Υπάρχει και ένας άλλος Δτης Δημοτικού σχολείου στην πόλη μας που έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου των Δασκάλων της περιοχής και είναι τώρα υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές με Αριστερή παράταξη. Μήπως ξέρετε αν έχει κάνει την ίδια κίνηση με την Δρια του 19ου ΔΣΖ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s