ΞΕΚΙΝΗΜΑ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Posted: 6 Μαΐου, 2014 in Από αλλού, Δημοτικές εκλογές
Ετικέτες:

afisa70x100-page-001Από τον Νοέμβρη που μας πέρασε έγιναν μια σειρά προσπάθειες για την συνεργασία της Αριστεράς στο Δήμο και συγκεκριμένα για τη συνεργασία της δημοτικής παράταξης «Κίνημα στην Πόλη» με τον ΣΥΡΙΖΑ (όχι με τη δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ» – θα εξηγήσουμε στη συνέχεια γιατί) με το «Ξεκίνημα» και με άλλες οργανώσεις της αριστεράς, κοινωνικούς φορείς, κ.α.

Τα καλέσματα σε συνεργασία είχαν γίνει τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το «Κίνημα στην Πόλη». Η συζήτηση αφορούσε τη δημιουργία μιας νέας αριστερής δημοτικής παράταξης στην περιοχή μας, πλατιάς και ενωτικής, ή τη δημιουργία ενός σχήματος «ομπρέλας» για την εκλογική συνεργασία αυτής της Αριστεράς.

Είτε μέσω της δημιουργίας μιας νέας δημοτικής παράταξης της Αριστεράς, είτε μέσω της απλής εκλογικής συνεργασίας, το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε από τη συνεργασία αυτών των δυνάμεων θα έθετε πραγματικά όρους νίκης και ανατροπής όχι μόνο για τις δημοτικές εκλογές αλλά κυρίως για την επομένη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας.

Και αυτό το τελευταίο δεν είναι μια απλή «ατάκα». Όποτε στην περιοχή μας δυνάμεις της Αριστεράς (οργανωμένες και ανένταχτοι) συνεργάστηκαν, είχαμε μεγάλες επιτυχίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η ματαίωση των σχεδίων Καζάκου – Πέττα – Ζωγραφαίων για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στη Βίλα Ζωγράφου, η διάσωση των πλατειών που και πάλι ο Καζάκος σχεδίαζε να μετατρέψει σε γκαράζ, κοκ.

Η συνέχεια εδώ

Σχολιάστε