Πρωτοβουλία Βενέδικτου για τη Βίλα Ζωγράφου!!!

Posted: Μαΐου 7, 2014 in Μας ήρθε
Ετικέτες:

Ανοικτή επιστολή, την αναρτούμε στη συνέχεια του σχολίου, προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Παπαδόπουλου, γνωστού στους αναγνώστες ως του εφημέριου που δεν άφηνε τον δήμο να έχει πρόσβαση στο φυτώριο και στο υπαίθριο θέατρο.

Αφού προέτρεψε τους πιστούς σε ψήφο στον Παν. Αγγελόπουλο, βιάζεται όμως και αυτός να πανηγυρίσει το τέλος της υπόθεσης Βίλας Ζωγράφου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Αγαπητοί δημότες,

Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ με την από 14/3/2014 385 απόφασή του έβαλε τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα της ενορίας μας αλλά και ολόκληρης της πόλης για το πασίγνωστο στο πανελλήνιο κτήμα και τη βίλα Ζωγράφου και φέρνει πλέον νέα δεδομένα για όλους μας.

Η απόφαση προβλέπει νομιμότητα στη σύμβαση αγοράς, στη σύμβαση του δανείου του Δήμου και στο τίμημα της αγοραπωλησίας και κρίνει μάλιστα ομόφωνα αθώους τους εμπλεκομένους πρώην δημοτικούς άρχοντες αφού αναγνωρίζει πλήρως τις αποφάσεις τους.

Ύστερα απ΄αυτήν την εξέλιξη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον Τύπο λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλούμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους της πόλης μας χωρίς περιστροφές να λάβουν άμεσα συγκεκριμένες θέσεις και να εκδηλώσουν ευκρινώς τα σχέδιά τους για τη βίλα και το κτήμα Ζωγράφου.

Δεν υφίστανται πλέον άλλες δικαιολογίες, άλλες περιστροφές άλλη «ακινησία» στη λήψη αποφάσεων αφού μετά την ομόφωνη μάλιστα απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ όλα τα διαδικαστικά θέματα εκρίθησαν, έληξαν και απομένουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες των αυτοδιοικητικών συνδυασμών τις οποίες με ξεκάθαρο τρόπο και αναμένουμε.

Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία να προκαλέσουμε ουσιαστική ανοιχτή συζήτηση για το θέμα που ταλανίζει χρόνια την πόλη μας.

Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί η βίλα και το κτήμα γειτνιάζουν με το Ναό μας και η εγκατάλειψή τους έχει πολλάκις γίνει ορμητήριο για κλοπές και φθορές στην ιδιοκτησία των ενοριτών μας τον περικαλλή Ναό μας που οι ίδιοι ανοικοδόμησαν με τον ιδρώτα τους.

Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί ανυπομονούμε να έχουμε δίπλα μας ένα «κόσμημα» κοινωνικής καταφυγής και οργάνωσης δραστηριοτήτων για νέους με την ασφάλεια και την ευθύνη του Δήμου μας και όχι ένα εγκαταλελειμμένο «υπόστεγο», ορμητήριο οιουδήποτε για οποιαδήποτε πράξη.

Καταπιανόμαστε με το πρόβλημα, επιζητώντας την επίλυσή του πρώτα γιατί μας αφορά ως τους κατ΄εξοχήν γειτνιάζοντες και ύστερα διότι η Εκκλησία είναι πάντα δίπλα στα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών και αυτό αποτελεί νομοτέλεια.

Αγαπητοί δημότες,

Είναι η ώρα να αξιολογήσουμε όλοι τις θέσεις των υποψηφίων, να απαιτήσουμε όσο είναι καιρός να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες για ένα από τα πιο μείζονα προβλήματα της πόλης μας και να τοποθετηθούμε ανάλογα στην κάλπη της 18ης Μαίου.

Όλοι επιθυμούμε οργανωμένη κοινωνία με εξουσία που εκπηγάζει από το λαό. Είναι καιρός να επιλέξουμε εκείνους που μας σέβονται και προ της κάλπης μας έχουν με σαφήνεια ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

Ειδικά σε αυτές τις εκλογές και με δεδομένη την απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ η ψήφος μας δεν μπορεί να είναι αποσυνδεδεμένη από τις θέσεις των υποψηφίων αρχόντων της πόλης μας για το κτήμα και τη βίλα Ζωγράφου.

Υπό τις σημερινές εξελίξεις θέλουμε Δήμαρχο ηγέτη να λάβει και γι΄αυτό το θέμα γενναίες αποφάσεις με την έγκριση των δημοτών.

 

Αρχιμανδρίτης

Βενέδικτος Παπαδόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s