Η ιστορική συναυλία του Πουλικάκου στου Ζωγράφου και η «μπουκαλομαχία» με τον Άσιμο

Posted: Μαΐου 12, 2014 in Από αλλού, ιστορία

Η συναυλία που διοργανώθηκε για να πάνε πενθήμερη οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου Ζωγράφου και το επεισόδιο του Πουλικάκου με τον Άσιμο

1979. Μια ομάδα μαθητών του Β΄Γυμνασίου Ζωγράφου προσέγγισαν τον Δημήτρη Πουλικάκο και του έκαναν μια πρωτότυπη πρόταση. Ήθελαν να δώσει μια συναυλία για λογαριασμό τους προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή τους.

Ο Πουλικάκος εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, γιατί έπρεπε να συγκεντρώσει και ο ίδιος χρήματα, ώστε να πληρώσει έξοδα της δικαστικής διαμάχης που είχε με τον πεθερό του. Έτσι υπήρξε συμφωνία, ώστε να γίνει η συναυλία και ο καλλιτέχνης να μοιραστεί τα έσοδα με τους μαθητές.

Ο Πουλικάκος οργάνωσε τη συναυλία για τις 13 Μαΐου και κάλεσε να εμφανιστούν στο πλευρό του όλοι οι φίλοι του τραγουδιστές και μουσικοί. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για την «Εθνική Ελλάδος του Ροκ», καθώς στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αμέσως οι Παύλος Σιδηρόπουλος, Λογαρίδης, Λουκάς Σιδεράς, Αδαλαχάμης, Παπαντίνας, Πολύτιμος, Ν.Πολίτης, Ε.Αθανίτη και άλλα σημαντικά ονόματα της ροκ σκηνής. Λίγες ώρες πριν να αρχίσει η συναυλία όμως, η βροχή που έπεφτε καταρρακτωδώς ακύρωσε την εκδήλωση. Έτσι, προγραμματίστηκε ξανά για τις 20 Μαΐου. Και αυτή  τη φορά όμως, ματαιώθηκε επειδή η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει. Ο Πουλικάκος και οι μαθητές δεν το έβαλαν κάτω και όρισαν νέα ημερομηνία για τη συναυλία, αυτή τη φορά για τις 10 Ιουνίου του 1979.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s