Σύσκεψη σήμερα στις στις 18.30 για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Posted: Μαΐου 19, 2014 in Από αλλού
Ετικέτες:

Της ανακοίνωσης που επισυνάπτουμε είχε προηγηθεί δημοσίευμα στα νεά ότι συγχωνεύονται κάποια δημοτικά σχολεία του Ζωγράφου (εδώ η ανακοίνωση του συλλόγου των δασκάλων). Άμεσα εξέδωσαν ανακοινώσεις το ΜΑΖΙ, το κίνημα στη πόλη και η Λαική Συσπείρωση, ενώ ο δήμαρχος (μέχρι να παραδόσει) διαψεύδει αυτή την εξέλιξη. Στο σχόλειο η ανακοίνωση του δημάρχου, στη συνέχεια το κάλεσμα το δασκάλων.

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν !

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που ανακοίνωσε το υπουργείο και με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, επισημαίνουμε τα εξής :

–         Από τα δελτία τύπου του Δήμου Αθηναίων και του Δήμαρχου Ζωγράφου, προκύπτει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά της όργανα παρακάμφθηκαν πλήρως από το ΥΠΑΙΘ. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται από αντίστοιχες αποκαλύψεις σε άλλους δήμους. Το ζήτημα δεν είναι αποκλειστικά νομικό, είναι πολιτικό και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας ως δομικά στοιχεία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

–         Προχωράμε σε σύσκεψη φορέων στου Ζωγράφου, τη Δευτέρα 19/5, στις 6.30, στο 7ο– 12ο Δ. Σχ. Ζωγράφου (σχ. συγκρότημα Μακρυγιάννη) μαζί με όλους τους Συλλόγους Γονέων των υπό συγχώνευση σχολείων (3ο, 4ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 12ο, 15ο Δ.Σχ. Ζωγράφου). Καλούμε όλους τους φορείς του Ζωγράφου να συμμετέχουν και να στηρίξουν τη σύσκεψη. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ένωση Γονέων Ζωγράφου για τον απαραίτητο συντονισμό της δράσης απέναντι στο νέο κύμα συγχωνεύσεων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη σύσκεψη.

–         Προχωράμε σε σύσκεψη φορέων στους Αμπελόκηπους, την Τρίτη 20/5, στις 6.30, στο 12ο– 115ο Δ. Σχ. Αθηνών (σχ. συγκρότημα Κοργιαλενίου, δίπλα στον Ερυθρό). Καλούμε την Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, τους Συλλόγους Γονέων, τη Β΄ ΕΛΜΕ, όλους τους φορείς, σε μαζική συμμετοχή. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη σύσκεψη.

–         Οργανώνουμε τη συγκέντρωση της Τετάρτης 21/5 στο ΥΠΑΙΘ. Σε περίπτωση που η ΔΟΕ δεν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση – συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ, κηρύσσουμε στάση εργασίας για να στηρίξουμε τη συγκέντρωση της Τετάρτης. Κλείνουμε τα σχολεία μας και κατεβαίνουμε μαζικά και οργανωμένα στο ΥΠΑΙΘ μαζί με όλη τη σχολική κοινότητα και τους φορείς. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για μεταφορά με πούλμαν.

–         Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις των Δήμων Αθηναίων και Ζωγράφου να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις συγχωνεύσεις. Περιμένουμε τις τοποθετήσεις τους και θα τις αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας ώστε όλοι οι συνάδελφοι να λάβουν γνώση.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η zografoubloging λέει:

  «Δήλωση Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη σχετική με την απόφαση του ΥΠΕΠΘ για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

  Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο και με την από 12-5-2014 και με αρ. πρωτ. 72624/Δ4 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων , το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της πολιτικής του για «εξοικονόμηση πόρων» στο χώρο της εκπαίδευσης, αποφάσισε τη συγχώνευση σχολικών μονάδων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Δημοτικά Σχολεία Ζωγράφου 10ο με 4ο , 15ο με 12ο , 7ο με 8ο και 3ο με 9ο .

  Τονίζουμε ότι στην εν λόγω απόφαση το ΥΠΕΠΘ επικαλείται κακώς και ψευδώς την υπ. αριθμ 447/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου σύμφωνα με την οποία, πάντοτε κατά το ΥΠΕΠΘ, ο Δήμος Ζωγράφου συναίνεσε στην απόφαση συγχώνευσης σχολικών μονάδων της πόλης !

  Η εν λόγω απόφαση, η 447/2013 ουδεμία σχέση έχει με το θέμα και αφορά σε μείωση προσαυξήσεων ποσού 6,17 € από χρηματικό κατάλογο υπέρ δημότη μας !

  Απεναντίας το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου με την 477/2013 ομόφωνη απόφασή του «αποδέχεται την απόφαση της Δ.Ε.Π. σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, κατά το επόμενο σχολικό έτος 2014-2015, σύμφωνα με τις προτάσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

  Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία, το ΥΠΕΠΘ αναγνώρισε το σφάλμα και υπεσχέθη ότι θα αφαιρέσει το Δήμο μας από την απόφασή του.

  Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαράδεκτη την εν λόγω απόφαση αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές λειτουργικές προδιαγραφές και όρους στην εκπαιδευτική διαδικασία προκαλώντας : 1) αύξηση του ήδη υψηλού αριθμού μαθητών ανά τάξη 2) άσκοπη και ιδιαίτερα σοβαρή αναστάτωση για τους μαθητές και γονείς των υπό συγχώνευση σχολείων και 3) αλλαγή στη ροή του εκπαιδευτικού έργου λόγω των υποχρεωτικών αλλαγών στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό 4) μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλες σχολικές μονάδες και πιθανή απώλεια , για ορισμένους εξ αυτών, των οργανικών του θέσεων.

  Η αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας μόνο μέσα από το πρίσμα μιας στυγνής αριθμητικής και λογιστικής αντίληψης, είναι απόλυτα καταδικαστέα αφού θίγει την ουσία του ρόλου του σχολείου που δεν είναι άλλος από την διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια των μαθητών με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

  Καταθέτουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διαφωνία μας και καλούμε γονείς και δασκάλους σε επαγρύπνηση ούτως ώστε να αποτρέψουμε την εφαρμογή των «αντιεκαπιδευτικών» αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s