ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Posted: Σεπτεμβρίου 11, 2014 in Από αλλού, Αυτοδιοίκηση

 

Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Νέο χτύπημα στους Δήμους και τις Περιφέρειες, αυτή τη φορά από την “Ελληνογερμανική Συμμαχία” του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, όπου μέσω ερωτηματολογίου που εστάλει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές ζητείται η πλήρης καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ κάνει λόγο για «σύγχρονους κατακτητές της Ελλάδας», αναφέροντας χαρακτηριστικά “ Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας.”

Ενδεικτική της στοχοθεσίας η ενότητα στο ερωτηματολόγιο για τα απορρίματα και τη διαχειρισή τους, όπου με πρόφαση την αδελφοποίηση Δήμων Ελλάδας και Γερμανίας, ζητείτε η πλήρης καταγραφή.

Σχετικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:

“Ο κ. Φούχτελ και αυτοί που κρύβονται πίσω του θέλουν να γνωρίζουν που ακριβώς θα «χτυπήσουν». Είναι άλλωστε γνωστή η… ευαισθησία του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας για τααπορρίμματα. Θέλει ο ίδιος και οι Αιρετοί που του κάνουν «πλάτες» να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες.”

Η συγκυρία που επιλέγεται να σταλεί το απαράδεκτο ερωτηματολόγιο, που μόνο συνθήκες νεοαποικίας θυμίζει, δεν είναι τυχαία, καθώς η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει.

Ήδη οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στους “επανελέγχους” των συμβάσεων τους προχωρούν την Πέμπτη 10/9 σε στάση εργασίας, ενώ αναμένονται και νέες αντιδράσεις σχετικά με την αξιολόγηση και τις απολύσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s