Απολογισμός Καφατσάκη από πρώτη συνέλευση κατοίκων

Posted: Νοέμβριος 21, 2014 in Αυτοδιοίκηση, Μας ήρθε
Ετικέτες:

άλλη ανταπόκριση προς το παρών δεν έχουμε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίψα για ενημέρωση και συμμετοχή στα κοινά

Απευθείας διάλογο με τους πολίτες του Δήμου Ζωγράφου άνοιξε η νέα δημοτική αρχή.

Μαζική, ζωντανή και αποδοτική η πρώτη τοπική συνέλευση στα Άνω Ιλίσια

Με εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών και διάθεση για συμμετοχή στα κοινά επισφραγίστηκε η πρώτη τοπική συνέλευση στο Δήμο Ζωγράφου, που έγινε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στα Άνω Ιλίσια. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των δημοτικών σχολείων του Αγίου Γερασίμου, η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Κλαδευτήρας και οι Αντιδήμαρχοι Χάρης Σταματάκης, Σταύρος Αρμπιλιάς, Σωτηρία Παπαγεωργίου και Έφη Αλεξανδρή – Ζουμπουλάκη, άνοιξαν τον απευθείας διάλογο με τους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους κεντρικούς δρόμους, τις πλατείες και τις γειτονιές των Ιλισίων. Δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας και επαγγελματικής τάξης πήραν το λόγο σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που κράτησε 3 ολόκληρες ώρες και συνεχίστηκε μάλιστα σε ζωηρά “πηγαδάκια” μετά τη λήξη της συνέλευσης.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου χαρακτήρισε τη συζήτηση ιδιαίτερα παραγωγική, αφού οι συμμετέχοντες δεν περιορίστηκαν στην απαρίθμηση προβλημάτων και την υποβολή αιτημάτων, αλλά έδειξαν να συνειδητοποιούν την ανάγκη να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην υλοποίηση του δύσκολου έργου της δημοτικής αρχής, που αναπτύσσεται στη δίνη της κρίσης, της οικονομικής δυσπραγίας, του γραφειοκρατικού “τέρατος” και του ασφυκτικού ελέγχου από την κεντρική εξουσία.

Όλα επί τάπητος

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ακόλουθα θέματα:

* Άμεση ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς (τήρηση κανόνων υγιεινής, αποφυγή ρύπανσης της περιοχής, έλεγχος για παράνομες άδειες κ.α). Προτάθηκε επίσης η εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής και σε άλλο δρόμο της περιοχής.

* Να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά, τόσο για την ασφαλή πρόσβασή τους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, όσο και για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων, όπως η καθαριότητα και η φύλαξη των εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών.

* Να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και κυκλοφορίας στην πόλη, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως οι καλύτερη σήμανση στους δρόμους και η ελάττωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων, η συντήρηση οδοστρώματος και πεζοδρομίων, το κλάδεμα των δέντρων και η βελτίωση της δημοτικής συγκοινωνίας.

* Να αναληφθούν πρωτοβουλίες δημοτικής αρχής και κατοίκων για ελεύθερη πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, επέκταση της παροχής φυσικού αερίου, αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου κ.α.

Κίνημα για ευρύτερες διεκδικήσεις

Μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε στη συνέλευση, προέκυψε η ανάγκη και για άλλες πρωτοβουλίες, όπως:

* Η δημιουργία ενιαίου κέντρου στο Δήμο Ζωγράφου για την υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών και την ταχύτερη διεκπεραίωσή τους.

* Ο συντονισμός σε επίπεδο περιφερειών, δήμων και τοπικών φορέων, ώστε να γίνουν ευρύτερες κινητοποιήσεις για οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και ακύρωση στην πράξη διατάξεων του “Καλλικράτη” και των μνημονιακών νόμων.

* Ανάπτυξη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ της δημοτικής αρχής και των διοικήσεων του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου.

Η τοπική συνέλευση στα Άνω Ιλίσια ολοκληρώθηκε σε ελπιδοφόρο κλίμα για επιτυχία της δημοτικής αρχής, προς όφελος των κατοίκων του Ζωγράφου.

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

    ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ,ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΟΣ ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s