Ψήφισα από την ημερίδα για το μ.π. Γουδί

Posted: Δεκέμβριος 17, 2014 in Μας ήρθε
Ετικέτες:

στην οποία να σημειώσουμε δεν παρεβρέθηκε ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του δήμου Ζωγράφου, παρ’ ότι πήραν το λόγο τόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ αλλά και άλλων πολιτικών χώρων!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟΓΟΥΔΗ

Σεβαστοπούλου 30 11524 τηλ. 6977230154, 6974477388, 6972408401

ΑΘΉΝΑ 10-12-2014

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα 10Δεκεμβρίου 2014 όλοι και όλες εμείς που συμμετείχαμε στην ημερίδα φορέων και κατοίκων, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ΜΠΓ) στο Πολυδύναμο Κέντρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με θέμα <<Κρίση και περιβάλλον-Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή>>, δηλώνουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την κλιμάκωση της επίθεσης, στους ελεύθερους δημόσιους χώρους, σε όλη τη χώρα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Στην Αττική έχουν ενταθεί οι πολιτικές επιθέσεις για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, ιδιωτικοποιήσεις μικρών και μεγάλων ελεύθερων δημόσιων χώρων, όπως μεταξύ άλλων 50 ελεύθερων χώρων στην Αθήνα, του Αιγιαλού, του παραλιακού μετώπου Αττικής, του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού και του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα της δημόσια γης και στην εφαρμογή ληστρικών συμβάσεων.

Ειδικότερα για το Μ.Π.Γ. μετά την έκδοση του Π.Δ.187/Δ/11 ζητήματα ζωτικής σημασίας παραμένουν ακόμη εκκρεμή και απαιτούμε :

1. Έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης από το ΥΠΕΚΑ με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα για το Μ.Π.Γ. και της απόφασης 522/6-3-2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων.

2. Επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος και ολοκλήρωση της παραχώρησης των εκτάσεων σύμφωνα με τον νόμο 732/77.

3. Σύσταση Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

4. Εφαρμογή της 1970/2012 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία επιτάσσει την άμεση κατεδάφιση του Badminton.

5.Θεσμοθέτηση και κατασκευή του Μ.Π.Γ. υψηλού και πυκνού πρασίνου, χωρίς εμπορευματοποίηση, αποκρούοντας όλα τα σχέδια της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αλλά και ό,τι άλλο σχεδιάζεται σε βάρος του Μ.Π.Γ.

Δηλώνουμε όλοι και όλες εμείς που συμμετείχαμε στη σημερινή ημερίδα ότι είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα δημόσιας γης και εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας για τις απαράδεκτες και προκλητικές μεθοδεύσεις που γίνονται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Θεωρούμε επείγον και αναγκαίο, για τη διάσωση του Μ.Π.Γ., την παρέμβαση των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Χολαργού-Παπάγου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ,καθώς και την διοργάνωση μαζικών και ενωτικών κινητοποιήσεων. Το Μ.Π. Γ. θα γίνει πραγματικότητα, αν γίνει υπόθεση όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου Αττικής.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Νίκος Γεωργιόπουλος

Δημήτρης Μαυράκος

Φώτης Νταουντάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s