Ο Καλλίρης θα αποδεχθεί την «δωρεά» των Ζωγραφαίων

Posted: 13 Σεπτεμβρίου, 2012 in Δικά μας
Ετικέτες:

https://zografoubloging.wordpress.com/wp-content/uploads/2012/03/afisa2.jpgΣτο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας μοναδικό θέμα μπαίνει η αποδοχή της «δωρεάς» των Ζωγραφαίων του υπολοίπου μισού της Βίλας Ζωγράφου. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί εκτενώς παλαιότερα.

Δεν ξέρουμε το λόγο που κάνει το δήμαρχο να επισπεύδει τις εξελίξεις. Αγνοούμε αν υπάρχει κάποια πρόοδος στην εισαγγελική έρευνα ή κάποιο νέο στοιχείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σίγουρα η γενικότερη συγκυρία δεν ευνοεί ιδιαίτερα τέτοιες αποφάσεις και μάλλον είναι καλύτερα το θέμα να παραμένει στο ψυγείο. Αν το κτήμα περάσει στον δήμο τότε από τη μία λύνεται μία κατάσταση που χρονίζει από την άλλη όμως υπάρχει ο κίνδυνος εμπορικής αξιοποίησής της ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Στη περίπτωση αποδοχής όμως το δάνειο δεν ακυρώνεται, γιατί η αποδοχή της «δωρεάς» πάει πακέτο με την αποδοχή των πεπρεγμένων του Καζάκου. Στην αντίθετη περίπτωση πάμε για 10ετης νομικές περιπέτειες.

Οι ντίλερ τροικανών συμφερόντων που μας κυβερνάνε, δεν είναι καθόλου απίθανό να βγάλουν κανα φιρμάνι που να δεσμεύουν ότι περιουσία έχουν οι δήμοι για την αποπληρωμή των «χρεών τους».

Άποψή μας είναι ότι τέτοιες αποφάσεις, που καθορίζουν το μέλλον του δήμου, πρέπει να λαμβάνονται μέσα από πλατιές συμμετοχικές διαδικασίες όλων των δημοτών γιατί αυτοί είναι που πληρώνουν το μάρμαρο σε κάθε περίπτωση. Είναι μάρμαρο εξαιρετικά ακριβό όπως έχουμε εξηγήσει επανειλημμένως.

Η πρότασή μας (του blog γιατί καμιά φορά γίνονται και παρεξηγήσεις) είναι, να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν μπας και γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση οπότε το θέμα αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση ΥΠΕΡ των κατοίκων του δήμου.

Σχόλια
  1. Ο/Η zografoubloging λέει:

    Από παλαιότερη ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, για το ίδιο θέμα.

    Ζούμε σε ένα Δήμο υπερχρεωμένο που περικόπτει κάθε κοινωνική παροχή στο όνομα του χρέους και της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβλήθηκε από τον «Καλλικράτη». Αιτία της υπερχρέωσης του η απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής για αγορά του 50% της βίλας Ζωγράφου με 19.5εκ. € Αγοράς όμως που έγινε:

    • καθ΄ υπέρβαση της εντολής του Δημοτικού Συμβουλίου (σύμφωνα και με τη πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους)

    • με υπερεκτίμηση της αξίας του οικοπέδου. Το ΣτΕ είχε σαφώς ορίσει πριν την αγορά ότι το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο και έκρινε αναρμόδια την νομαρχία να το χαρακτηρίσει κοινόχρηστο πράσινο, παραπέμποντας το ζήτημα στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.

    • με δάνειο που συνήφθηκε παράνομα χωρίς προσυμβατικό έλεγχο και μας κοστίζει συνολικά 40εκ. € για τα επόμενα 20 χρόνια

    Δηλαδή πληρώσαμε 19,5 εκ για το 50% ενός οικοπέδου που η συνολική αντικειμενική αξία του ήταν 8εκ.

    Για αυτό είναι εμπαιγμός η τωρινή πρόταση δωρεάς του υπόλοιπου 50% από μεριάς της οικογένειας Ζωγράφου που χαρίζει στο Δήμο κάτι που έχουμε ήδη χρυσοπληρώσει. Και γίνεται τώρα όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που τώρα ανακάλυψαν οι Ζωγραφαίοι αλλά λόγω της τριπλής δικαστικής έρευνας σε εξέλιξη η οποία ήδη διερευνά τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας.

    Ο Δήμος οφείλει να μη δεχτεί την δωρεά όσο εκκρεμούν οι εισαγγελικές έρευνες.

    • Να αρνηθεί τη δωρεά πλυντήριο ευθυνών.

    • Να μην εξαναγκάσει τους Δημότες του Ζωγράφου σε 25χρονη περικοπή κρατικών επιδοτήσεων 40εκ. Να μην αποδεχτεί την παρακράτηση της επιδότησης που δικαιούται επειδή ο Βενιζέλος αναγνώρισε ως δημόσιο το παράνομο χρέος του Δήμου προς την Τράπεζα.

    Ο μόνος τρόπος να γίνει αποδεκτή η δωρεά είναι να συνοδεύεται από επιστροφή της υπεραξίας που εισέπραξαν από μας η οικογένεια και οι συμπράτες της.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ακύρωση της συμφωνίας με τους Ζωγραφαίους και η ταυτόχρονη καταγγελία της παράνομης δανειακής σύμβασης, με επιστροφή των χρημάτων, είναι μονόδρομος. Η αποδοχή της υπερτιμημένης συμφωνίας θα γίνει το πρόσχημα για να εξαφανιστεί κάθε κοινωνική πολιτική από το Δήμο και θα διευκολύνει την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου στο όνομα του χρέους που δεν μπορεί να πληρωθεί.

    Τα χρόνια που πέρασαν αναδείξαμε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός πάρκου κοινόχρηστου υψηλού πράσινου στο κέντρο της πόλης μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα στο όνομα αυτής της αναγκαιότητας να εξαφανίσει την τόσο απαραίτητη κοινωνική συνεισφορά του Δήμου στο καιρό της κρίσης.

    Επιτροπή Aγώνα Κατοίκων για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού!

    • Ο/Η Κωστας Νικολαου λέει:

      ναι γεια σας πηρε το ματι μου αυτο το αρθρο σε αναδημοσιευση και εχω μπερδευτει, ειμαι 30 χρονια στη ζωγραφου και καθε μερα εδω και ενα χρονο ακουω βιλα ζωγραφου και βιλα ζωγραφου και πως ξανανοιξε η βιλα για τους ζωγραφιωτες απο το πουθενα βεβαια δεν εχω ασχοληθει λογω νυχτερινου προγραμματος εργασιας και οικογενειακες υποθεσεις αλλα συμμετειχα στην πορεια που ειχε γινει για το εμπορικο κεντρο.Ειναι η επιτροπη δηλαδη μεσα στην βιλα ,την αξιοποιει και κανει πολεμο τωρα ο Πασοκος?Ας σοβαρευτουμε…ενημερωστε με συνοπτικα γιατι θελω να ερθω την Δευτερα να στηριξω την κινηση σας..Καλη Δυναμη Συνδημοτες

Σχολιάστε